ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19Αποκάλυψη κεφάλαιο 19 | www.revelationofjesus.net ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19 - το κείμενο19:1-3 ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!19:5-9 Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ19:9,10 ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΥ19:11-13 Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΑΛΟΓΟ19:17-21 ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ19:21 Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

19:17-21 ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΟΡΝΕΩΝ

“Και είδα έναν άγγελο να στέκεται μέσα στον ήλιο· και έκραξε με δυνατή φωνή, λέγοντας προς όλα τα όρνεα που πετούν στο μέσον του ουρανού: Ελάτε, και συγκεντρώνεστε στο δείπνο του μεγάλου Θεού, για να φάτε σάρκες βασιλιάδων, και σάρκες χιλιάρχων, και σάρκες ισχυρών, και σάρκες αλόγων, κι εκείνων που κάθονται επάνω σ’ αυτά, και σάρκες όλων των ελεύθερων και των δούλων, και μικρών και μεγάλων” Αποκάλυψη 19:17,18 . Τι οικτρή αντίθεση ανάμεσα στο “γάμο του Αρνίου” (εδάφιο 9) και το “δείπνο του μεγάλου Θεού” ! Στην πρώτη σκηνή “θα έρθουν πολλοί από Ανατολή και Δύση, και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στη βασιλεία των ουρανών” (Ματθαίον 8:11). “Ο Κύριος… θα περιζωστεί, και θα τους καθίσει στο τραπέζι, κι αφού έρθει στο μέσον, θα τους υπηρετήσει” (Λουκάν 12:37). “Χορτασμός ευφροσύνης είναι το πρόσωπό Σου· τερπνότητες βρίσκονται στα δεξιά Σου, παντοτινά” (Ψαλμοί 16:11).

Ωστόσο, εκείνοι που έχουν αρνηθεί πεισματικά την προσφορά ζωής που τους πρόσφερε ο Θεός, θα έχουν μπροστά τους μόνο την τρομερή προσδοκία να καταλήξουν να γίνουν το κύριο γεύμα για τα πουλιά και τα ζώα που θα τους καταβροχθίσουν. Η κατάληξή τους δείχνει ότι η αμαρτία είναι ο τελικός αντισταθμιστής. Σε αυτή τη ζωή υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ της τιμής και του πλούτου των “ βασιλιάδων ”, των “ ισχυρών ” και των “ μεγάλων ” και της περιφρόνησης και της ατίμωσης των “ δούλων και μικρών ”. Όμως όλοι θα είναι ίσοι στις κοιλιές των όρνεων!

“Και είδα το θηρίο και τους βασιλιάδες της γης, και τα στρατεύματά τους συγκεντρωμένα, για να κάνουν πόλεμο μ’ αυτόν που είναι επάνω στο άλογο, και με το στράτευμά του” (Αποκάλυψη 19:19). Αυτό το εδάφιο είναι αλληλένδετο με την Αποκάλυψη 16:13,14, “Και είδα τρία ακάθαρτα πνεύματα όμοια με βατράχους, που έβγαιναν από το στόμα του δράκοντα, και από το στόμα του θηρίου, και από το στόμα του ψευδοπροφήτη· επειδή, είναι πνεύματα δαιμόνων, που εκτελούν σημεία, τα οποία εκπορεύονται προς τους βασιλιάδες της γης και ολόκληρης της οικουμένης, για να τους συγκεντρώσουν στον πόλεμο εκείνης της μεγάλης ημέρας του Θεού του Παντοκράτορα.” Αυτή είναι η Μάχη του Αρμαγεδδών, η τελευταία προσπάθεια του Σατανά να εξολοθρέψει το λαό του Θεού (βλ. 16:16 Η Μάχη του Αρμαγεδδών ). Ωστόσο, όταν διεξάγουν πόλεμο εναντίον των αγίων, ουσιαστικά “κάνουν πόλεμο με αυτόν που είναι επάνω στο άλογο” , δηλαδή με τον Ιησού Χριστό, Εκείνον που είπε, “καθόσον αυτό το κάνατε σε έναν από τούτους τους ελάχιστους αδελφούς μου, το κάνατε σε Μένα” (Ματθαίον 25:40).

Ο Χριστός δεν είπε ποτέ στους μαθητές Του να υπερασπιστούν τον εαυτό τους - αντιθέτως, δίδασκε: “όποιος σε ραπίσει στο δεξί σου σαγόνι, στρέψε σ’ αυτόν και το άλλο” είπε στον Πέτρο “ξαναβάλε τη μάχαιρά σου στη θέση της, επειδή όλοι όσοι πιάσουν μάχαιρα, με μάχαιρα θα πεθάνουν” (Ματθαίον 5:39, 26:52). Ο Παύλος συμβουλεύει: “Μην εκδικείτε τον εαυτό σας· αλλά, δώστε τόπο στην οργή· επειδή, είναι γραμμένο: Εγώ θα κάνω ανταπόδοση, λέει ο Κύριος” (Ρωμαίους 12:19). Τώρα έφτασε η ημέρα που ο Χριστός θα απαντήσει στην προσευχή των “ψυχών των σφαγμένων... κάτω από το θυσιαστήριο” που “έκραζαν με δυνατή φωνή, λέγοντας: «Μέχρι πότε, ω Κυρίαρχε άγιε και αληθινέ, δεν κρίνεις και δεν εκδικείσαι το αίμα μας από εκείνους που κατοικούν επάνω στη γη;” (Αποκάλυψη 6:10). Τώρα ο Χριστός, που ήταν “καταφρονημένος και απορριμμένος από τους ανθρώπους” (Ησαΐας 53:3), έρχεται και “ο Άνομος” με τους οπαδούς του θα απολεσθούν “με το πνεύμα του στόματός του, και θα τον καταργήσει με την επιφάνεια της παρουσίας του” (Β΄ Θεσσαλονικείς 2:8).

“Και το θηρίο πιάστηκε, και μαζί μ’ αυτό ο ψευδοπροφήτης, ο οποίος έκανε τα σημεία μπροστά του, με τα οποία πλάνησε αυτούς που πήραν το χάραγμα του θηρίου, κι αυτούς που προσκυνούσαν την εικόνα του· και οι δυο ρίχτηκαν ζωντανοί στην λίμνη της φωτιάς που καίει με το θειάφι” (Αποκάλυψη 19:20). Όπως είδαμε στα κεφάλαια 11:7-10 και 17:6-8, “το θηρίο” στην τελευταία του εκδήλωση δεν είναι μόνο το πολιτικό σύστημα του αντίχριστου, αλλά η πραγματική εμφάνιση του Σατανά, σε μια τελευταία προσπάθεια να πλανήσει τον κόσμο, προσποιούμενος τον Χριστό. Προφανώς ο Σατανάς θα ελέγξει πλήρως έναν άνθρωπο και θα παρουσιαστεί ως ο “άνομος”, ο οποίος “θα έρθει με ενέργεια του Σατανά με κάθε δύναμη και σημεία και τέρατα ψεύδους, και με κάθε απάτη της αδικίας” και θα πλανήσει “αυτούς που χάνονται, επειδή, δεν δέχθηκαν την αγάπη της αλήθειας για να σωθούν” (Β΄ Θεσσαλονικείς 2:9,10). Είναι ο τελευταίος από τους οκτώ βασιλιάδες της “Μεγάλης Βαβυλώνας”- “Και το θηρίο που ήταν, και δεν είναι, κι αυτός είναι ο όγδοος, και είναι από τους επτά, και πηγαίνει σε απώλεια” (Αποκάλυψη 17:11).

Ο “Ψευδοπροφήτης” είναι ο θαυματουργός ηγέτης της Αμερικάνικης πολιτικό-θρησκευτικής συμμαχίας (βλ. 16:13 Η Ανίερη Τριάδα ). Αυτοί οι δυο βρίσκονται επικεφαλής της τελευταίας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα ενωθεί στη Μεγάλη Θλίψη και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη λατρεία του θηρίου μέσω του χαράγματος και του αριθμού του. Τώρα όμως αυτοί οι δυο είναι οι πρώτοι από εκείνους που θα καταστραφούν στη “λίμνη της φωτιάς” .

Συνέχισε στη επόμενη παράγραφο: 19:21 Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ